Elsker å ha "unnskyldninger" eller anledninger hvor det er greit
å bake og spise masse søtt og godt!
Fastelaven er inget unntak!:)
Dette trenger du:
Bollene:
3,5 dl Melk
100 gr Smør
50 gr Gjær (1 pk tørr gjær)
1 liter Hvetemel
1 dl Sukker
0,5 ts Salt
2-3 ss Kanel
Fyll:
1 Kremfløte
Marsipan
Vaniljesukker
Konditorfarge
*
Smelt smøret i en kjele og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm.
Bland alt det tørre sammen og hell i melken. Kna deigen til den er blank og smidig.
Legg et håndkle over og sett deigen et varmt sted til deigen er dobbelt så stor.
Rull i boller og legg på bakepapir. Pensle med egg og smør.
Stekes på 200´C i 12-16 min (kommer an på ovnen så følg med)
Vent til bollene er avkjølt. Skjær bollene på langs og skrap ut mesteparten av innmaten.
Rasp marsipan og tilsett pisket krem og bollesmulene. Maripan er et triks jeg lærte mange år tilbake av min venninnes svenske mor. Det gjør hele opplevelsen dobbelt så vill! :
Jeg følte meg
også litt ekstra festlig så jeg tilsatte rød konditorfarge i kremfløten
før
jeg begynte å piske. Rosa:)
Dekorer med melis på toppen
Det er alltid litt ekstra hyggelig når jeg får brukt kakeklokken min:)
Mmmmmmm... | ||