LAKS MED CRISPY MANDELFLAK


Laksefilet
Mandelflak
Agurk
Eddik
Soya
Mandelpoteter
Rømme
Spinat
Salt&Pepper


Lag agurksalt med eddik og soya.
Stek mandelflakene i en panne til de blir gylne/mørke. 

Serveres med spinatstuing, stekte poteter, agurksalat og rømme. 


GRØNNSAKSGRATENG

Grateng er perfekt når du skal lage middag for du kan ha så og si alt oppi:) 

Denne er sunn og god med masse herlige grønnsaker. 

Grønnsaker
Skogsbacon
Ost (Jeg bruker Jarlsberg)
Blåost (for de som liker det)
Matfløte
Hvetemel
Smør
Muskatnøtt
Oregano
Salt & Pepper


Kok grønnsakene ferdige og ha de over i kaldt vann sånn at de ikke fortsetter å koke. 
Stek bacon i gode biter.


Ha matfløte, en klump smør og 1 ts hvetemel i en gryte og la det koke til det tykner. 
Ha i blåost og revet ost og rør om til det er smeltet. Ha i muskatnøtt, oregano og salt&pepper. 



Ha grønnsakene og bacon i en ildfastform og hell sausen over. 
Ha revet ost på toppen og stek på 200 grader til osten er gyllen. 





OOPSIE ROLLS

For dere som ikke kan spise brød har jeg en utmerket erstatter, nemlig Oopsie rolls. 
Perfekt hvis man skal spise reker, frokost, hamburger eller til dessert som 
fastelavensboller eller denne her:


3 store egg
100 gr kremost (philadelphia)
1,2 ts bakepulver

Dette gir ca. 6 stk. 

For de som ønsker proteiner i kan du ha i 2 ss proteinpulver. 
Ha i noen dråper med stevia hvis du skal ha det til søtt.
 Skal du lage boller - ha røren i smurte muffinsformer. 

Skill eggene og pisk eggehvitene sammen med bakepulver stive. 
Blandkremost, eggeplommene og proteinpulver sammen. Vend eggehvitene forsiktig sammen med det andre og ha det på et bakepapir/muffinsform. 


Stekes midt i ovnen på 150 grader i 25-30 min - følg med!
Avkjøl på rist til de er kalde. 

Disse er med Vanilje Kesam og friske bær.








TACO TACO TACO

Tacokrydder du kjøper i butikken er full av sukker og smaker ikke autentisk mexikansk. 
Det er utrolig enkelt å lage krydderblandinger fra bunnen av som er smaksbomber uten like!


Hjemmelaget tacokrydder trenger du:

2 ss spisskummin (cumin)
2 ss cayennepepper (denne gjør den spicy)
4 ss paprikapulver
1-2 ss løkpulver
2 ss oregano
2 ts malt koriander
1-2 ss hvitløkspulver
1 ss pepper
2 ss salt
1 ss sukrin (hvis du ønsker)

Hvis du ønsker den mer spicy øker du mengden Cayennepepper. 

Når jeg først lager krydderblandinger øker jeg mengden og 
lager større kvantum og oppbevarer det sammen med resten av krydder og urtene mine:)

Ha det i lufttett beholder. Ca. 3 ss er perfekt for 1 pk karbonadedeig. 


SIKAHJORT MED TO TYPER PURE OG CRISPY BLOMKÅL



Du trenger:
Sikahjort (her kan du bruke det meste som er vilt)
Gulrøtter
Erter
Aromasopp (evt. sjampinjong)
Blomkål
Hvetemel
Melk
Hønsebuljong
Hvitløk
Salt & Pepper
Rapsolje
Mynte
Timian


Kok grønnsakene til de er gjennomkokte.
Sil av vannet og lag pure med en stavmikser. Ha i kremfløte, salt&pepper og hønsebuljong.
Ha litt hakket frisk mynte i ertepureen for litt ekstra spennende smak.
Ha i 1/2 hvitløksfedd i gulrotpureen. 



Varm opp god olje til friteringen. Jeg bruker rapsolje.


Del blomkålen i skiver. Bland sammen litt mel, salt og pepper, div urter du liker og melk til du får en deig som er lik konsistensen til vafler. Dypp blomkålen i røren og det over i pannen. Ta de ut og legg de på en rist når de er gylne. 

Serveres med timian og smørstekt Aromasopp.