Eplekake

Jeg fortsetter suksessen med min eplepai - og lager eplekake
på denne deilige innedag-søndagen!:)
Epletreet i hagen blir aldri tomt for deilige epler, så eplemos blir laget til uken,
så følg med:)

Dette trenger du:
Epleglyen:
6 stk Epler
3-4 ss Kanel
5 ss sukker

Deigen:
6 dl siktet Hvetemel
1 ss Bakepulver
1 ts Salt
2,5 dl Olje (raps eller solsikke)
5 dl sukker
0,5-1 dl Appelsinjuice
1 Vaniljestang (frøene)
(eller 2,5 ts Vaniljesukker)
4 Egg
Mandler eller Valnøtter

Fjern skallet på eplene og del i gode terninger. Tilsett sukker og kanel. 

Bland mel, salt og bakepulver sammen. I en annen bolle bland sukker, olje, appelsinjuice, vaniljen og sukker.


 Bland det tørre med det våte og tilsett eggene én av gangen. 


Hell litt over halvparten av deigen i en smørt form. 



Tilsett eplene, men spar noen til pynt på toppen. Hell resten av deigen og dander resten av eplene og mandlene på toppen. Stek i ca 1 time på 175´C. Helt til det ikke sitter igjen noe på gaffelen:)



Ferdig! Serveres lunken med kald vaniljesaus. 
Sinnsyk!!!!!