Bernaisesaus er ikke så vanskelig som mange tror.
Jeg syns hjemmelaget desidert er det beste!
Her en en enkel og god oppskrift som jeg hadde til den grillete entrecoten:)
Jeg liker at sausen smaker litt mer
Jeg liker at sausen smaker litt mer
eddik enn normalt, så hvis du er enig ha i litt ekstra eddik;)
Du trenger:
½ kopp Estragoneddik / hvitvinseddik
3 hakkede sjalottløk
3 hakkede sjalottløk
250 g smør
4 eggeplommer
8 hele sorte pepperkorn
1 laurbærblad
1 laurbærblad
1/2 ts tørket estragon
1/2 håndfull fersk estragon - grøvhakket
Bland eddik, sjalottløk, pepper,
laurbærblad og estragon(tørket) i en kjele og kok opp.
La småkoke uten lokk til
blandingen har redusert til det halve.
Sil av og ta vare på væsken.
Ha eggeplommene i en bolle og bland godt. Rør gradvis inn kryddervæsken. Legg bollen over vannbad, vannet skal ikke berøre bollen. Visp smøret inn gradvis, en terning om gangen. Vannet under skal ikke koke, bare ligge rett under kokepunktet. Hvis sausen skiller seg, visp inn 1 ss kokende vann.
Sil av og ta vare på væsken.
Ha eggeplommene i en bolle og bland godt. Rør gradvis inn kryddervæsken. Legg bollen over vannbad, vannet skal ikke berøre bollen. Visp smøret inn gradvis, en terning om gangen. Vannet under skal ikke koke, bare ligge rett under kokepunktet. Hvis sausen skiller seg, visp inn 1 ss kokende vann.
Helt til slutt har du i fersk estragon og la stå på lav varme til klar for servering. Jo lengre jo mer kommer smakene fra estragonen frem:)
*
Bon apétit peeps:)