Spicy Grateng

Før hverdagen begynner for fullt syns jeg det er deilig å spise seg litt ut av kjøleskapet og fryseren, og heller starte litt på nytt nå som ferien er over:)

Grateng er perfekt for dette - ta det du har og sleng det oppi:)

Spicy Chorizo Grateng

Du trenger:
Chorizopølse
Blomkål
Fullkornsmakaroni
Helmelk
Smør
Hvetemel
Muskatnøtt
Ost
Oregano
Salt og Pepper

*


 Kutt chorizopølsen opp i små terninger og stek i stekepanne i ca. 5 min.


Lag så Bechamelsaus. 
Smelt smør i en kjele. Tilsett mel litt om gangen mens du visper lett. 
Fortsett med melet til du får en deigete konsistens. 


 Tilsett melk litt etter litt til du oppnår ønsket konsistens. Kremete saus. 
Tilsett muskattnøtt, 1/2 ts oregano og salt og pepper (pass på saltet da pølsen bidrar til mye salt). Helt til slutt tilsetter du ca. en neve revet ost i sausen.  


 Kok blomkål nesten ferdig og kutt i mindre biter. Kok makaroni 1-2 min 
mindre enn det står på pakken. 


Ha pølsebitene, makaronien, blomkålen i en ildfastform og 
hell over sausen. Ha over revet ost.


Stek gratengen i ovnen på 200´C i 16-18 min (til osten er gyllen)