Jeg tror ikke det finnes noen som faktisk ikke liker ferske varme kanelboller:)
Her er derimot en liten twist på den klassiske kanelbolleoppskiften.
600 gr Hvetemel
100 gr Sukker
1/2 ts Kardemomme
100 gr Smør (helst usaltet)
50 gr gjær (fersk)
100 gr Sukker
1/2 ts Kardemomme
100 gr Smør (helst usaltet)
50 gr gjær (fersk)
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
3 1/2 dl melk
3 1/2 dl melk
2 egg
1/2 ts salt
Smøret smuldres i det tørre, gjæren løses opp i lunken melk.
Elt deigen sammen og hev.
Elt deigen sammen og hev.
Kjevl ut deigen til en stor avlang pizza.
Påfør fyllet:
Sukker
Kanel
Kardemomme
Smør
IKKE påfør for lite- MASSE :)
Kutt opp i brede "bånd" og legg de i oppå hverandre
Kutt opp i like kvadrater
Husk å pensle formen godt!
Bruk en brødform for å få den riktige effekten:)
Mmmmmmmmmmmmmm!!!!