T-Bone steak

Oh yes! Spiste ordentlig Flintstones mat i går - nemlig t-bone steak! 
Dette kjøttet er ikke for de med tom lommebok - men er absolutt verdt å lage når lønningsdagen står på dør. 

Du trenger:
1 stk t-bone stek 
(600-700 gr er nok for to pers)
Amadine poteter
Aromasopp 
(kan også bruke champinjong)
2/3 Salatløk
1/2 Squash

Og selvfølgelig en rykende god rødvin:)

Dette er prisen for to stk ala 700 gr - så dette er for 1,436 kg.
Men herre så lekkert stykke kjøtt! Til venstre er indrefileten og til høyre ytre. 

 Aromasopp, squash, amadinepoteter og salatløk.

 Stek løken til myk og gyllen og tilsett en klype sukker. Da blir løken 
helt vill! Tilsett så soppen.
 Stek squashen for seg selv. er den ung har den ikke så mye vann i seg, men stek slik at vannet kommer ut og fordamper. Sleng oppi med soppen og løken og tilføy litt salt og pepper.
Det beste jeg vet og hvis du har tid - stek Amadinepotetene slik. Finn frem de minste i pakken og stek i olje med 50 % lokk på og av og bare rør av og til. Da blir de en blanding av stekt og kokt. Lovely! 

Stek kjøttet i en varm panne med 50/50 olje og smør. Stek i 4 min på hver side og la den hvile på en fjøl så lenge du gidder.
Peppre og salte før steking. 



Stek kjapt før servering

 Til denne ville middagen drakk jeg denne utrolig gode og kraftige vinen. En Nebbiolo fra Langhe. Den ligger på 150 kr og er utrolig god til kjøtt av denne typen, men også til å kose seg hvis man liker kraftige og krydrete viner.
Husk å dekanter den da folkens - blir bedre jo lengre den får luftet seg:)
Bon apétit!
Hmm.. nå ble jeg veldig sulten gitt :)