Thanksgiving middag!!!

2 juledag inviterte jeg mine foreldre, bror og kjærast på en aller så liten innflyttings-thanksgiving middag. Det hele startet med innkjøp av alle varene og rundt kl 13:00 startet jeg kokkeleringen. Og ja, jeg kan si det med en gang, jeg tok meg nok litt vann over hodet, for det er ikke akkurat lite som skulle lages. Meeeeen jeg klarte det og maten stod klar da 
gjestene kom kl 19.



MENYEN:
Forrett:
Varm Glühwein

Hovedrett:
6 kg Kalkun
Stuffing
Gravy
Grønnsaker
Cranberrysaus
Potetstappe
Jams

Dessert:
Små eplekaker

Forrett:
Ja jeg tenkte siden hovedretten er så pass mektig, at jeg dropper fast føde til forrett og heller serverer varm Glühwein. Glühwein er for dere som ikke vet, en varm krydret vin. Gløgg kom som et resultat av dette da barn også ønsket å drikke det:)
Glühwein inneholder 10 % alkohol. Kjempegodt!!!

Hovedrett:
Legg et brett i bunnen av ovnen med hønsebuljong. Dette gjør at ovnen holder seg fuktig og samtidig gir god smak til fuglen. Legg fuglen på en rist over buljongen slik at all den gode saften blander seg med buljongen. Krydre fuglen så mye du bare klarer og med hva (nesten) du vil både inni, utenpå og under skinnet. Jeg brukte Timian, Rosmarin, salt og pepper.
Samt smurte smør over hele.
Pakk inn føttene med aluminiumsfolie, og legg sølvfolie over fuglen når den går inn i ovnen. Den blir fortsatt gyllden, men forhindrer at den blir brent. Husk å stek fuglen riktig vei! 
Her ligger fuglen med brystet ned og ryggen opp. Fuglen skal stekes med ryggen NED!
Sett ovnen på 170-180´C. Stek fuglen (ca. 6kg) i 2,5 time. 



STUFFING:
1 pakke Bacon - i terninger
Loff - i terninger
Stor bunt Persille
200 gr champinjonger - i terninger
1-2 dl Kremfløte (føl deg frem)
1 gul løk 
Smør
2 fedd hvitløk


 Og selvfølgelig godt smør. Dette er fransk gourmet smør - 
fantastisk smak!
 Stek bacon, sopp og løk til gyllen
 Tilsett loff-terningene og hvitløken

 Legg over i en kjele og tilsett persillen, en liten klump smør og fløten.
La det stå på svak varme til det blander seg. Hvis man vil (jeg syns det er snnsykt godt) kan du også blande inn litt tørket tranebær..nams)

GRAVY:
1,5 glass hønsefond
60/40 med kraft fra fuglen og fond
1 Hønsebuljong terning
Timian
1-2 dl Matfløte 
0,3-0,5 dl Sherry
Pepper


GRØNNSAKENE:
Rosenkål
Erter
Gulrøtter

CRANBERRYSAUS:
Varmes i kjele og serveres varm
Dette er organisk tranebærsaus. Fås kjøpt på nett HER!

POTETSTAPPE:
Poteter
Matfløte
Melk
Smør
Olje
Salt og Peppe
Rødløk - hakket


 VOILÁ


DESSERT
 Desserten ble små eplekaker med pisket krem





Maten ble helt sinnsyk god! Det ble en suksess, og det ble en så stor suksess at det nu har blitt bestemt at det skal bli en tradisjon hos meg hver 2. juledag :)
LUV IT!