Sashimi

Ble en sen kveld i dag så orket ikke å lage noe komplisert middag. 
Så det ble sashimi laks med avokado og teryakispecial:)


Du trenger:
Salma Laks (back loin)
Avokado
Purre
Teryakisaus (eller hjemmelaget)
Sesamfrø
Soyasaus
Syltet ingefær
Wazabi
Lime

I en bolle bland 50/50 med soyasaus og teryakisaus. Tilsett hakket syltet ingefær, 1 ss sesamfrø, 1/2 ts wazabi (smak selv hvor sterk du vil ha den) og press i litt limesaft. 

Skjær laksen i tynne skiver og ha hakket purre over og litt ekstra sesamfrø.

Server med avokadoen i skiver og legg alt på en tallerken!


Fun(?) fact:
Hvorfor du skal velge back loin er fordi denne delen av laksen er mindre fet og er dermed mer egnet til sashimi. Belly loin er langt fetere og er derfor perfekt til å steke eller ovnsbake da den holder seg mer saftig. Back loin blir fort tørr.