Noe av det enkleste man kan lage og som gir det lille ekstra, er hjemmelaget smør!
Jeg har laget mange forskjellige varianter og her er en av de:)
Mynte- og lavendel-smør
Det er to måter å gjøre dette på. Den enkle og den litt vanskeligere.
Hvis man ikke gidder å lage det helt fra scratch kan man bare romtemperer Bremykt eller lignende og blande inn det du ønsker for så å fryse det. Men jeg liker å lage det fra bunnen av:) Slik gjør du det:
1 liter kremføte
3 ts salt
2-5 ss seterrømme
(kommer an på hva man liker)
Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin!
Først dannes det krem. Så begynner fløten å få sterk gul farge og konsistens. Da nærmer du deg smør:) Til sutt dannes det kjærnemelk og smør klumper seg. Stopp vispingen og hell ut saften som ligger igjen.
Da er det bare å tilsette det man vil av smak:)
Pakk inn smøret i plastfolie og legg i fryseren
Server:)