Suksessen gjentar seg: Spicy Blåskjell

En av sommerens desiderte favoritter var denne retten! 
Og i dag var det nemlig god grunn for å feire, så litt champagne og spicy safran blåskjell var inget annet enn et must! Gjorde selvfølgelig et par (gode og nødvendige) endringer:)

Spicy Safran Blåskjell*
(3-4 pers)

2 kg Blåskjell
3 gulrøtter - raspet
3 sjalottløk - hakket
3 "tommel" revet ingefær
2 rød chili - hakket
1 pastinakk - revet
1/3 fenikkel - revet
3 fedd hvitløk - hakket
2 ss safran/gurkemeie
salt og pepper
5 dl hvitvin (tørr)
1-2 kartong matfløte
Hakket persille
Evt. fiskebuljong/fond 

Og en god tørr hvitvin!

Damp blåskjellene med vinen og tre hele fedd hvitløk til skjellene har åpnet seg. 
Kast de som ikke har det. Ca. 10 min. 

Stek krydder-ingrediensene først i litt olje (chili, ingefær, hvitløk og sjalottløk), og rett før skjellene er ferdig kokt tilsetter du resten av grønnsakene og urter sammen med det andre.
Tilsett all kraften (hvis man liker en del suppe sammen med skjellene) og tilsett matfløte. 
For ekstra smak ha i en fiskebuljongterning/fond.


Legg skjellene i dype tallerkner og hell over suppen. 
Pynt med persille og serveres med brød/foccacia og mild aioli.

Hmm.. men hvorfor feirer jeg?:)