Jeg var hos en venninne av meg forledendag hvor vi lagde denne gulrotkaken..
Kaken ble såååå god at jeg selvfølgelig må
dele den med dere!
*
Dette trenger du:
Deigen:
Kaken ble såååå god at jeg selvfølgelig må
dele den med dere!
*
Dette trenger du:
Deigen:
5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts natron
2,5 dl sukker (gjerne brunt)
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
½ ts malt nellik
4 egg
½ ts salt
3 dl rapsolje
8 dl fint raspede gulrøtter
Eventuelt ca 100 g hakkede nøtter
150 g mykt usaltet smør
350 -400 g melis
Skall av 1 sitron
Saft av ½ sitron
3 ts bakepulver
1 ts natron
2,5 dl sukker (gjerne brunt)
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts malt ingefær
½ ts malt nellik
4 egg
½ ts salt
3 dl rapsolje
8 dl fint raspede gulrøtter
Eventuelt ca 100 g hakkede nøtter
Glasuren:
200 g kremost, naturell
150 g mykt usaltet smør
350 -400 g melis
Skall av 1 sitron
Saft av ½ sitron
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett egg og olje, rør godt sammen.
Tilsett gulrøtter og rør til alt er blandet.
Tilsett egg og olje, rør godt sammen.
Tilsett gulrøtter og rør til alt er blandet.
Stek på nederste rille på 180`C i ca 35-40 min i vanlig langpanne.
Hvis du ønsker et litt "høyere" resultat slik som denne kan du ta en liten
ildfastform i ca 30-35 min.
Pynt med sitronmelisse og sukrede grapefruktbiter.
Voilá!
Hvis du ønsker et litt "høyere" resultat slik som denne kan du ta en liten
ildfastform i ca 30-35 min.
Pynt med sitronmelisse og sukrede grapefruktbiter.
Voilá!