Hjemmelaget Tomatsuppe

For ett par dager siden lagde ida og jeg en utrolig god tomatsuppe fra scratch med hjemmelagede små kyllingkjøttboller. Anbefales på det sterkeste! :)

Du trenger:

Tomatsuppen:
Tomater 
(Cherry og vanlig - gjerne blodtomater)
1-2 fedd Hvitløk
Gulrot
1 Gul løk
Fersk Basilikum (eller tørr)
Matfløte
Pepper
Salt
2 Hønsebuljong

Kyllingboller:
Kyllingkjøttdeig
1/4 Løk
Basilikum
Pepper
Salt 
1 egg

 Kok tomatene og gulrøttene til de er helt moste. 
Tilsett finhakket løk og press i ca 1-2 fedd hvitløk. 
Bruk stavmikser og miks gjennom tomatene.
Tilsett så matfløte og fersk grovhakket basilikum. 
Pepper og salt til slutt. 

Bland sammen kjøttdeigen, 1 egg, salt, pepper og finhakket løk.
Lag i små boller og stek i panne. 

 Server suppen med kjøttbollene:)

Serveres med litt rømme og hvitløksbrød
Mmmmm sunt og grisegodt!

Norgesglass

trenger jeg å si mer? Norgesglass er tilbake for fullt, og ser ikke ut til å forsvinne
med det første, så da er det bare å embrace it!

Så gå i kjellere, loft, loppis, til besteforeldre eller ta de ut av skapet ditt.
De kan brukes til masse; her har du noen flotte eksempler:)










Heia Norge <3

Villaste Salaten på lenge..

Var å spiste lunsj på Laundrymat på Bislett i dag med min gode venn Axel og
valgte å gå for noe jeg ikke hadde spist der før. 
Jeg gikk for CHEVRÈSALAT:
Varm Chevré på landbrød, Rødløk, Fiken, Cherrytomater, Serranoskinke, Babyspinat og Vinagrette
Og ja! den var helt vill!!! Anbefaler alle å gå og spise den, eller lage det selv.
Sitter fortsatt med den gode Chevré og fiken smaken i munnen:)




Mmmmmmm

Strikkedilla

Jeg vet julen er over, men glemte helt å fortelle dere om disse herlige juledekorasjonene jeg kom over i julen...
Jeg har ikke slengt meg på trenden, og har vel egentlig ikke noen intensjoner om å gjøre det, men strikking har de siste årene blitt veldig populært. Fra strikking og hekling av bikinier og luer til festlige antrekk, juledekorasjoner og interiør - er strikk å se overalt. 

Jeg var på Monterssori Skolens Vintermesse for ett par måneder siden da jeg 
kom over disse strikke-julekulene. De var bare grisesøte!


  Disse kan du også lage selv gjennom Arne & Carlos "Julekuler" bok.
Én oppskrift, 55 mønstre!
Så herlige på juletreet da!!!

Home Made Chai Latte

Etter at jeg oppdaget Chai Latte under et cafébesøk i sentrum, har 
jeg blitt avhengig! Etter å ha løpt fra leiligheten bort til Kaffebreneriet x-antall 
ganger, var det nå på tide å lage det selv!

U need:
Kopp
Melk
Kanel
Chai Te
Sukker/suketter/chai sirup
Varmt vann
El-pisk/melkskummer

 Ha i 2 suketter per kopp. Jeg brukte Twinings Voyage Indian Chai, 
men ordentlig løsvekt te fra et kaffebrenneri er selvfølgelig bedre:)
Denne pisken er helt genial. Skummer melk på null komma niks og koster
tilsvarende. Fås hos IKEA og heter intet annet enn "produkt".
 Kok opp vann og hell i ca 1-2 cm i bunnen av koppen. La teen trekke i ett par min.
 Varm opp melken før du skummer. Når melken er varm - skum i vei og hell i koppen.
 Strø med kanel. Personlig syns jeg kanelen gjør hele teen:)
 Kos!

Takkekort

Da er det vel på tide å sende ut ett par takkekort. Takkekort for gaver, fester, selskaper og nyttårsaften. Og da får jeg endelig brukt mine flotte og fine kort som er håndlaget i en flott korallrød farge. 
Fine ikke sant?:) 
Kortene kommer fra Indiska





Thanksgiving middag!!!

2 juledag inviterte jeg mine foreldre, bror og kjærast på en aller så liten innflyttings-thanksgiving middag. Det hele startet med innkjøp av alle varene og rundt kl 13:00 startet jeg kokkeleringen. Og ja, jeg kan si det med en gang, jeg tok meg nok litt vann over hodet, for det er ikke akkurat lite som skulle lages. Meeeeen jeg klarte det og maten stod klar da 
gjestene kom kl 19.



MENYEN:
Forrett:
Varm Glühwein

Hovedrett:
6 kg Kalkun
Stuffing
Gravy
Grønnsaker
Cranberrysaus
Potetstappe
Jams

Dessert:
Små eplekaker

Forrett:
Ja jeg tenkte siden hovedretten er så pass mektig, at jeg dropper fast føde til forrett og heller serverer varm Glühwein. Glühwein er for dere som ikke vet, en varm krydret vin. Gløgg kom som et resultat av dette da barn også ønsket å drikke det:)
Glühwein inneholder 10 % alkohol. Kjempegodt!!!

Hovedrett:
Legg et brett i bunnen av ovnen med hønsebuljong. Dette gjør at ovnen holder seg fuktig og samtidig gir god smak til fuglen. Legg fuglen på en rist over buljongen slik at all den gode saften blander seg med buljongen. Krydre fuglen så mye du bare klarer og med hva (nesten) du vil både inni, utenpå og under skinnet. Jeg brukte Timian, Rosmarin, salt og pepper.
Samt smurte smør over hele.
Pakk inn føttene med aluminiumsfolie, og legg sølvfolie over fuglen når den går inn i ovnen. Den blir fortsatt gyllden, men forhindrer at den blir brent. Husk å stek fuglen riktig vei! 
Her ligger fuglen med brystet ned og ryggen opp. Fuglen skal stekes med ryggen NED!
Sett ovnen på 170-180´C. Stek fuglen (ca. 6kg) i 2,5 time. 



STUFFING:
1 pakke Bacon - i terninger
Loff - i terninger
Stor bunt Persille
200 gr champinjonger - i terninger
1-2 dl Kremfløte (føl deg frem)
1 gul løk 
Smør
2 fedd hvitløk


 Og selvfølgelig godt smør. Dette er fransk gourmet smør - 
fantastisk smak!
 Stek bacon, sopp og løk til gyllen
 Tilsett loff-terningene og hvitløken

 Legg over i en kjele og tilsett persillen, en liten klump smør og fløten.
La det stå på svak varme til det blander seg. Hvis man vil (jeg syns det er snnsykt godt) kan du også blande inn litt tørket tranebær..nams)

GRAVY:
1,5 glass hønsefond
60/40 med kraft fra fuglen og fond
1 Hønsebuljong terning
Timian
1-2 dl Matfløte 
0,3-0,5 dl Sherry
Pepper


GRØNNSAKENE:
Rosenkål
Erter
Gulrøtter

CRANBERRYSAUS:
Varmes i kjele og serveres varm
Dette er organisk tranebærsaus. Fås kjøpt på nett HER!

POTETSTAPPE:
Poteter
Matfløte
Melk
Smør
Olje
Salt og Peppe
Rødløk - hakket


 VOILÁ


DESSERT
 Desserten ble små eplekaker med pisket krem





Maten ble helt sinnsyk god! Det ble en suksess, og det ble en så stor suksess at det nu har blitt bestemt at det skal bli en tradisjon hos meg hver 2. juledag :)
LUV IT!